Alt utstyr som benyttes på kjøkkenet skal til enhver tid være i korrekt stand og vedlikeholdt.
Gasslanger som er morkne eller har sprekker må byttes.
Slangeklemmer må være godt festet i begge ender av gasslangen.
Det skal kun benyttes en gasstilførsel pr. bluss. Beholdere med T-kobling mellom flere gassflasker må godkjennes av hms-ansvarlig før bruk.
Gassflasker skal stå på et flatt underlag i oppreist stilling.
Gassflasker som ikke er i bruk, skal lagres i gassbur. (Gassbur blir etablert av Arena og vil være i kort avstand fra alle mataktører).
Det er ikke tillatt med lagring av reserveflasker. Brukte flasker byttes mot nye.
Tomme flasker skal plasseres i gassburet eller fjernes fra område.
Det er IKKE tillat å lagre gass i telt eller vogner over natten.
Frityrkokere skal ha lokk tilgjengelig i umiddelbar nærhet av kokeren.
Brannslokker skal være klassifisert for frityr (Klasse F).
Det anbefales alle sterkt å ha brannteppe i tillegg til håndslukker.
Alle ansatte må få god opplæring i bruk av alt utstyr og gassrutiner.